najell sleepcarrier grå

SleepCarrier – ett säkrare babynest

Vår mångfacetterade produkt SleepCarrier, uppfinningen och produkten som hela företaget Najell startade med, kan användas på en rad olika sätt. Bland annat som ett babynest.

I en serie inlägg skriver vi om just babynest. Det här är del 3. De tidigare inläggen hittar du här och här.

SleepCarrier ser inte ut som de flesta andra babynest som finns på marknaden eftersom den också har andra användningsområden. Och det är det som gör SleepCarrier så konkurrensstark och framförallt säkrare än sina konkurrenter.

SleepCarriers sidor är högre än på ett vanligt babynest. Det gör att det är stort sett omöjligt för en vuxen person att rulla över dem i sömnen. Långsidorna är klädda i Airmesh, ett unikt material som barn kan andas igenom. Madrassen i SleepCarrier är bekväm men det är inte en supermjuk typ utan av fastare modell vilket gör att barnet omöjligt kan borra ned ansiktet i den. Detta är utvecklat och testat i samarbete med den australiensiska sömnsäkerhetsexperten Dr. Ron Somers.

SleepCarrier är säkerhetstestad enligt standarden för mjukliftar och ”moses korgar” och uppfyller EU:s säkerhetsstandard (EN 1466).