• Berättelsen bakom Najell

  Najell föddes i södra Sverige, i Lund, och grundades av paret Niklas och Freja. Idén bakom den första produkten, Najell Babynest SleepCarrier, väcktes när Niklas skulle natta sin brorsdotter. När hon äntligen hade somnat och skulle läggas ner vaknade hon. Gång på gång.

  Vi på Najell tror på att uppmuntra varje förälder till att behålla sin identitet, fortsätta sitt liv och vara förälder på sitt sätt. Det utgör kärnan i vår verksamhet. Vi vill förenkla livet för föräldrar genom att utveckla tidlösa produkter i termer av kvalité, hållbarhet och design.

  En del av att dela lika är att ge alla individer samma möjlighet till att glänsa.

  Jämställt föräldraskap

  Idag har vi kommit en bra bit på vägen när det kommer till jämställdhet. Föräldraskapet blir mer och mer jämt fördelat i hemmen. Dock lever en del gamla normer kvar i stora delar av samhället och gapet är fortfarande stort på många håll. Vi vill uppmuntra föräldrar att ta ett stort steg framåt och lämna dessa gamla normer bakom sig. Normer som kanske inte känns rätt ändå. Uppmuntra till att göra på sitt eget sätt och omdefiniera föräldraskapet. Vi finns här för att stötta och hjälpa till i alla val man ställs inför som förälder.

  najell empowerment

  Var förälder på ditt sätt

  Många nyblivna föräldrar känner att föräldraskap är både den mest fantastiska utmaningen, samtidigt som det är den mest krävande. Det vänder upp och ner på hela ens värld, men det behöver inte betyda att livet är över. Livet har bara börjat. Fortsätt att göra alla de där sakerna som definierar dig. Det kommer bara göra stunderna tillsammans med dina barn bättre. Ta med barnen när du kan, men se också till att du får egentid. Det gör dig till en bättre förälder. På så sätt kan du vara en inspirationskälla till dina barn.

  Välj inte mellan att vara förälder och individ – var den du vill vara. Glada föräldrar är lika med bättre föräldrar.

  Najell SleepCarrier Beige

  Vårt ansvar

  Vi är en del av en generation som lever i effekterna av global uppvärmning och vad som händer med vår miljö är oroväckande. Konsumtionssamhället vi lever i är ohållbart i längden och skadar jorden. Det har aldrig varit lättare att köpa och konsumera. Tillgången på produkter är oändlig. Textilindustrin är en av världens mest förorenande industrier. Därför är det dags att ta ansvar och göra hållbara val, varje dag.

  Vi på Najell tar stort ansvar i att utveckla och sälja produkter på ett hållbart sätt. Vi eftersträvar ständigt att produktionen ska ha en så liten åverkan på naturen som möjligt och att produkterna ska gå att använda om och om igen. Ett hållbart tankesätt genomsyrar allt vi gör. Allt ifrån att sopsortera på kontoret, till att välja miljövänliga material och utveckla produkter av hög kvalitet. Vi har ännu inte nått slutmålet än, men det är en början.

  najell hållbarhet

  Hållbarhet

  Det är vårt ansvar att utveckla produkter med så liten påverkan på vår jord som möjligt. Att välja kvalitet före kvantitet. Hållbara produkter med lång livslängd, som är tillverkade av miljövänliga material, kan göra en skillnad för framtida generationer.

  När produkterna designas och utvecklas väljer vi att använda återvunna och veganska material. Alla våra produkter är designade för att hålla. När vi ska välja material för våra produkter eftersöker vi högsta möjliga kvalitet, estetik och hållbarhet och minsta möjliga miljöpåverkan. Alla våra material är alltid certifierade av OEKO-TEX® Standard 100. Det innebär att materialen måste granskas, godkännas och vara helt fria från giftiga och skadliga ämnen, både före och efter produktion.

  Som ett globalt varumärke respekterar vi och värdesätter fabriksarbetares rättigheter och arbetsmiljö. Därför ställer vi alltid höga krav på säkra arbetsvillkor i våra fabriker.

  Säker utveckling

  När vi utvecklar våra produkter inkluderar vi familjer och experter i ett så tidigt skede som möjligt. Detta för att kunna förstå och få information om vad som verkligen är viktigt. På så sätt kan vi fokusera på rätt saker och utveckla produkter som det finns ett behov för. Som ett nästa steg genomgår produkterna en omfattande medicinsk utvärdering för att säkerställa att designen är säker. Vi rådfrågar då medicinska experter och särskilda intressegrupper. Tillsammans godkänner de produkterna som 100% säkra för både barn och vuxna. Slutligen testas produkterna i flera steg av självständiga testinstitut. På så sätt kan vi garantera att våra produkter alltid är funktionella, smarta och godkända både vad gäller säkerhet och kvalitet.

  Vår ambition är att du alltid ska känna dig säker när du väljer en produkt från Najell till dig, ditt barn och din familj.